Wie zijn wij?

Lizet van Hove

Mijn naam is Lizet van Hove. Sinds 2008 heb ik mijn eigen uitvaartbedrijf. Met veel voldoening kijk ik terug op mijn werk van de afgelopen jaren. De tevredenheid van nabestaanden vind ik erg belangrijk. Daarom wil ik mij graag inzetten voor een persoonlijke begeleiding waarbij ik een grote steun wil zijn, niet alleen in de eerste dagen van rouw, maar indien nodig ook daarna.

Werken in de uitvaartbranche is niet altijd gemakkelijk. Altijd kom ik in uiterst gevoelige situaties. Situaties waar veel verdriet is en waar veel dingen geregeld moeten worden worden in een kort tijdsbestek. Erg belangrijk is dat er een wederzijds vertrouwen moet zijn.

Mijn moeder is al op jonge leeftijd overleden. Hierdoor ben ik mij niet alleen bewust van het intense verdriet maar ook van de zorg en aandacht die nodig is om een mooi en waardig afscheid te verzorgen.

Mijn man Wil staat naast mij en werkt mee achter de schermen en in drukke tijden. Samen hebben we een balans gevonden zodat we langs het werk kunnen genieten van onze kinderen en kleinkinderen. Onze dochter Marieke en zoon Willem zijn geraakt met mijn passie voor het vak. Willem is sinds 2021 werkzaam als uitvaartbegeleider en wil Kempenland eventueel voortzetten als familiebedrijf.

Belangrijk in mijn vak is dat de dood bij het leven hoort, maar altijd nog heel bijzonder is.

Willem van Hove

Mijn naam is Willem van Hove, geboren in Veldhoven op 17 oktober 1992 en heb een geregistreerd partnerschap met Jessica van Hove – Kearney. Samen hebben we een zoon, Wolf.

Vanaf januari 2021 ben ik gestart bij Uitvaartbegeleiding Kempenland. Hiervoor was ik werkzaam in de techniek, maar ik merkte dat ik altijd wat miste in dit werk. Jarenlang heb ik Lizet dit werk met liefde en zorgzaamheid zien uitvoeren. Het was altijd mooi om te zien en horen wat voor een verschil een persoonlijk afscheid maakte en wat het betekende om daaraan mee te mogen helpen. Het is hierdoor dat ik de stap heb genomen om dit werk te gaan doen en te leren van mijn eigen moeder. 

Wat ik zo mooi vind aan dit beroep en waar ik naar streef is om nabestaanden te helpen met het rouwproces door middel van persoonlijke begeleiding vanaf de eerste dag en daarna. Daarnaast blijf ik me verdiepen en mijn kennis uitbreiden in de laatste zorg zodat wij als team de nabestaanden op alle vlakken kunnen ondersteunen. Voor mij is dit een prachtig, betekenisvol beroep waarbij ik anderen mag helpen om op een mooie, liefdevolle manier afscheid te nemen van hun dierbaren. 

Willemijn Das - Sanderse

Mijn naam is Willemijn Das – Sanderse, geboren en getogen in Bergeijk, en sinds 1996 woonachtig in het mooie Riethoven. Hier woon ik samen met mijn man Jeroen en we hebben 4 kinderen, Joris, Floor, Roel en Mees.

Tijdens en na mijn opleiding voor bloemist heb ik jarenlang in de weekenden en vakanties bij Oogenlust in Bergeijk gewerkt. Ook heb ik de opleiding voor beroepskeuzeadviseur/arbeidsbemiddelaar gevolgd. En aansluitend vele jaren bij Arbeidsvoorziening gewerkt ( het oude arbeidsbureau). Daar was ik gespecialiseerd in de bemiddeling van zeer langdurig werklozen, ex-gedetineerden en ex-verslaafden.

Nadat Arbeidsvoorziening na vele reorganisaties werd opgedoekt ben ik gaan werken als personeelsconsulent bij de sociale werkvoorziening in Eindhoven. Daar begeleidde ik de mensen die werkzaam waren in de groenvoorziening in Eindhoven, Valkenswaard en Veldhoven.

Ik heb dus veel ervaring opgedaan in de begeleiding en ondersteuning van mensen. Maar toch begon het te kriebelen, is dit wat ik wil ? Ik was op zoek naar een andere invulling in mijn leven, waar ik meer voor mensen klaar kon staan en waar ik meer voldoening uit kon halen.

Lizet van Hove kende ik al een aantal jaren omdat zij, toen ze nog in de zorg werkte, de nachtverpleegkundige was van onze oudste zoon Joris. Hij heeft maar 3,5 maand geleefd en Lizet heeft er mede voor gezorgd dat wij ’s nachts konden bijtanken van de zware zorgtaken. In 2001 is hij overleden. Later heeft Lizet ook de uitvaart van mijn vader verzorgd, wat ze zeer zorgvuldig heeft gedaan voor ons.

Terwijl ik zat te denken aan een andere invulling van mijn carrière kwam de vacature voor uitvaart assistent bij Kempenland op mijn pad, en toen wist ik direct  dat dit de baan was die bij mij paste en die ik graag zou willen doen.

Sinds mei 2019 ben ik werkzaam bij Kempenland. Door Lizet ben ik helemaal, stap voor stap, ingewerkt als uitvaartverzorger. En wat een mooi vak is dit. Net als Lizet en Willem verzorg ik uitvaarten van A tot Z, van begin tot einde dus. Ik doe dit werk met veel liefde en krijg er veel dankbaarheid voor terug. Geen dag of week is hetzelfde, en ben 24-7 beschikbaar. Het is mooi om voor mensen klaar te kunnen staan en ze bij te staan bij een bijzondere periode. Je kunt dit maar 1 keer doen en het is dan ook belangrijk dat je het goed doet, een luisterend oor hebt en dat je net dat extra kunt bieden waar men misschien niet om vraagt maar wat wel het verschil kan maken.

Ik hoop dat werk nog veel jaren te mogen doen, ik sta graag voor u klaar.

Ine van de Putte - Faasen

Mijn naam is Ine vd Putte - Faasen en ik ben geboren op 9 januari 1962 in Veldhoven en ik ben daar ook opgegroeid, in een gezin met 2 broers. Na  de lagere- en middelbare school, koos ik voor een opleiding tot operatiekamer assistente chirurgie in het Diaconessenhuis (nu MMC) in Eindhoven. In die tijd leerde ik Peter kennen. We zijn in 1986 getrouwd en samen hebben we een zoon Frank. 

Mijn hobby’s zijn wandelen met onze twee honden, lezen, puzzelen, knutselen, reizen en verder doe ik vrijwilligerswerk bij de Wereldwinkel in Eersel. Wanneer nodig, help ik bij Uitvaartbegeleiding Kempenland.

Voorheen ben ik jaren werkzaam geweest als vrijwilliger in de avondwakegroep op ‘t Hof in Bergeijk. Hier ben ik voor gevraagd na een overlijden in mijn naaste familie. Het is mooi en dankbaar werk om een avondwake, samen met familie, voor te bereiden en voor te gaan en stil te staan bij leven en sterven.

Hierna werd ik attent gemaakt op een vacature bij een uitvaartorganisatie in de Kempen. Ik heb hierop gereageerd en zo in de uitvaartbranche gerold, waar ik me prettig voel en het fijn vind om voor nabestaanden de puntjes op de 'i' te kunnen zetten op de dag van het afscheid. Ondertussen ben ik al enkele jaren werkzaam bij Uitvaartbegeleiding Kempenland.

Samen met Lizet, Willem en Willemijn, een klein en hecht team, proberen we het goed te doen, zodat nabestaanden kunnen terugkijken op een waardevol afscheid.